9Fašiangové obdobie sa spája nielen s pestrofarebnými maskami a karnevalom ale aj tradičným jedlom.

Téma „Fašiangy ako čas hodovania a veselia pred pôstným obdobím“ sa ujala aj v našom zariadení. Začali sme prípravou jablkovo-tvarohovej štrúdle, ktorej vôňa privábila obyvateľov k spoločnému stolu. Ako atrakciu posedenia sme zvolili prípravu chlebíka v tzv. domácej pekárni na chleba. Spoločne sme nachystali potrebné prísady a nechali pracovať stroj. To bolo údivu, keď sa všetko „samo spravilo“. Obyvatelia s nostalgiou spomínali na tradičnú prípravu chleba v dedine. Ich zasnenému pohľadu do čias detstva sa elektrický stroj nevyrovnal, avšak sme radi, že spoločne sme navodili príjemnú fašiangovú atmosféru, porovnali možnosti dnešných i minulých dní a niečo nové si osvojili.

IMG 20220301 100315 IMG 20220301 101219 IMG 20220301 090647

10 IMG 20220301 094104 1